fbpx
Ravintovalmennus

Ravintovalmennus

ravintovalmennus HELSINKI

Ravintovalmennuksen tarkoituksena on löytää asiakkaalle sopiva ruokavalio, jota on mahdollista toteuttaa arjen pyörteissä. Sen löytäminen ilman apua voi olla hankalaa ja usein esteeksi muodostuu seurannan puute, omat uskomukset siitä, millainen terveellinen ruokavalio on, tiedon ja lähdekritiikin puute, aika tai vaikka ystävien ja läheisten painostus. Ravinnolla on kuitenkin niin suuri vaikutus naisen hyvinvointiin aina hormoneista lähtien, joten ravintovalmennuksesta on hyötyä varmasti lähtökohdasta, tavoitteesta ja tietotaidosta riippumatta.

ravintovalmennuS hyödyt asiakkaalle

Ravintovalmennuksessa ravintovalmentaja toteuttaa ruokavalion seurannan, toteaa tulokset, auttaa suunnittelemaan terveellisiä aterioita, antaa vaihtoehtoja ulkona syömiseen ja loma-ajan ruokailuun, on yhteydessä, antaa tietoa ja kertoo mistä tietoa löytää, varmistaa riittävän ravintoaineiden saannin ja kuuntelee ongelmatilanteissa. Monesti terveellisen ruokailun toteuttaminen on helpompaa arkena, jolloin päivissä on enemmän rytmiä. Ruokailussa suistutaan kuitenkin nopeasti sivuteille, heti kun elämään tulee ylimääräistä stressiä ja kiirettä. Monesti ruokailuun liittyy myös tunteita, kuten iloa, pettymystä ja epäonnistumista. Ravintovalmentajan avustuksella asiakas oppii tunnistamaan vaikeat tilanteet, tekemään tietoisia päätöksiä ja löytämään rennon tavan syödä terveellisesti. Suurin osa ravintovalmennusasiakkaista haluaisikin nimenomaan saada rentoutta ruokailuun ja oppia syömään riittävästi ja monipuolisesti tilanteessa kuin tilanteessa.

Ravintovalmennus
Ravintovalmennus auttaa sinua tekemään muutoksia ruokavalioosi

Mitä ravintovalmennuksessa tehdään?

Ennen ensimmäistä tapaamista asiakas täyttää esitielomakkeen, jossa kysytään asiakkaan toiveista ja tavoitteista sekä tämän hetkisen ruokailun kulmakivistä. Tämän lisäksi asiakas täyttää muutamalta päivältä ruokapäiväkirjaa, joka antaa tärkeää tietoa ravinnon laadusta ja ruokailun säännöllisyydestä.

Ensimmäisellä ravintovalmennus tapaamisella analysoidaan asiakkaan ruokapäiväkirja, käydään läpi tärkeimmät muutoskohteet asiakkaan tavoitteen kannalta sekä annetaan ensimmäiset ohjeet tavoitteen saavuttamiseksi. Ohjeet voivat olla hyvin yksinkertaisia, kuten ” syö tätä ja tätä sisältävä välipala lounaan ja päivällisen välissä” tai sitten ohjeena voi olla annosvaihtotaulukko, johon valmentaja määrittelee, kuinka paljon hiilihydraattia, rasvaa ja proteiinia ruokavaliossa olisi asiakkaan tavoitteen perusteella hyvä olla, mutta asiakas valitsee ruoka-aineet itse. Ruokavaliovalmennuksen sisältö ja ohjeistuksen tarkkuus riippuu vahvasti asiakkaan omista tiedoista ja taidoista ravitsemuksen suhteen. 

Toisella tapaamisella keskitytään tavoitteen kannalta oleellisen tiedon ja työkalujen jakamiseen sekä käydään läpi, miten asiakas on sisäistänyt annetut ohjeet. Lisäksi toisella tapaamisella selvitetään asiakkaan elämän muita haasteita, joiden avulla voidaan kartoittaa asiakkaan valmiutta ja voimavaroja muutokseen. Pitkäkestoinen ja pysyvä muutos saavutetaan parhaiten silloin, kun muutosten määrä suhteutaan asiakkaan ja perheen arkeen

Ravintovalmennus hinnat

ETÄRAVINTOVALMENNUS

90 € / kk sis. alv 24%

 • Alkukartoitus ravitsemukseen,  lähtötilanteen ja tavoitteiden selvitys sähköisesti
 • Päivittyvä ravintosuunnitelma, ruoka-ainetaulukko, ateriaesimerkit
 • Ohjeet ravitsemukseen ja ruokailemiseen
 • Jatkuva seuranta, yhteydenpito ja valmentajan tuki koko jakson ajalle.
 • Ravitsemukseen liittyvät tehtävät ja ohjeet ohjaavat sinua kohti tavoitettasi

HENKILÖKOHTAINEN RUOKAVALIO

110 € sis. alv 24%

 • Alkukartoitus ravitsemukseen,  lähtötilanteen ja tavoitteiden selvitys sähköisesti
 • Päivittyvä ravintosuunnitelma, ruoka-ainetaulukko, ateriaesimerkit
 • Ohjeet ravitsemukseen ja ruokailemiseen
 • Ohjeet kehittymisen seurantaan

RAVINTOREMONTTI ISO MUUTOS

140 € / kk  sis. kaksi tapaamista kuukaudessa, suositus vähintään 3 kk ajan.

 • Lähtötilanteen ja tavoitteiden selvitys kasvokkain
 • Päivittyvä ravintosuunnitelma, ruoka-ainetaulukko, ateriaesimerkit valmennuksen ajalle
 • Ohjeet ravitsemukseen ja ruokailemiseen
 • Tapaamiset n. 2 krt/kk, jatkuva seuranta, yhteydenpito ja valmentajan tuki koko jakson ajalle.
 • Ravitsemukseen liittyvät tehtävät ja ohjeet ohjaavat sinua kohti tavoitettasi.

Voit ostaa saman palvelun myös etänä, jolloin hinta on 100 € / kk , suositus vähintään 3 kk ajan.

Ota yhteyttä

treenataanko@gmail.com

0403503361