fbpx
Fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapia Helsinki

Fysioterapeutti personal trainer on oikea valinta silloin, kun lähtötilanne vaatii fysioterapeutin tietämystä harjoittelun tueksi. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi lanneselän kipu, nivelrikosta johtuva kipu tai jokin muu tuki- ja liikuntaelimistön kiputila, joka vaivaa arjessa tai estää omaehtoisen fyysisen harjoittelun. 

Fysioterapia mielletään usein terapiaksi, johon hakeudutaan vasta, kun on tapahtunut jokin loukkaantuminen, tapaturma tai kun lääkäri katsoo aiheelliseksi kirjoittaa lähetteen. Tosiasiassa fysioterapiasta on hyötyä ihan kaikissa elämän vaiheissa. Itseasiassa parasta olisi, mitä enemmän fysioterapiaa alettaisiin näkemään nimenomaan tapaturmia ja sairauksia ennaltaehkäisevänä tieteenalana. Tästä hyötyisivat sekä asiakkaat, työnantajat, fysioterapeutit että yhteiskunta. 

Lisää fysioterapiasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista voit lukea täältä.

FYSIOTERAPIA HYÖDYT ASIAKKAALLE

Fysioterapian ei tarvitse tapahtua vastaanotolla tasapainolautojen ja vastuskuminauhojen keskellä. Itseasiassa fysioterapia on huomattavasti tehokkaampaa silloin, kun sitä tehdään niissä lajeissa ja niissä arjen vaatimuksissa, joita sinun elämääsi kuuluu. 

Fysioterapia on parhaimmillaan, kun…

 • fysioterapiassa ei keskitytä pelkän oireen hoitoon, vaan katsotaan ihmistä kokonaisuutena 
 • fysioterapia palvelee sinun arkeasi, rakkaita liikuntamuotojasi ja unelmiasi – vaikka kipu olisi este, jonkin tavoitteen saavuttamiselle nyt, sen ei tarvitse olla esteenä ikuisesti
 • pääset eroon kivuista ja opit myös jatkoa ajatellen pitämään kehostasi huolta

Miten fysioterapia etenee?

Fysioterapia alkaa aina alkukartoituksella, joka sisältää tarkan alkuhaastattelun sekä fysioterapeuttisen tutkimisen, johon kuuluvat tilanteen mukaan mm. 

 • Kehon liikeradat, lihaskireydet, rakenne, toiminta ja hallinta
 • Toimintakyvyn, työkyvyn ja liikkumisen arviointi
 • Fyysinen suorituskyvyn arviointi (kehonkoostumus, voima ja hapenottokyky)
 • Kivun kartoitus ja arviointi
 • Elämäntilanne ja voimavarojen arviointi

Loppujen lopuksi fysioterapian sisältö muokkautuu yhdessä fysioterapeuttisi kanssa sinulle sopivaksi. Sisältöön vaikuttavat mm. 

 • Eri lähteistä kerätty tieto – jos sinulla on esimerkiksi oireileva polven nivelrikko, niin tutustumme ensin rauhassa eri hoitosuosituksiin ja katsomme, onko aiheesta tullut uutta tutkittua tietoa. Et siis saa meiltä geneeristä kumpparijumppaa kotiin. 
 • Sinun omat kokemukset – Jos vaiva on uusiutunut, niin olet varmasti käynyt läpi erilaisia kuntoutusmuotoja. Näistä koottu tieto siitä, mikä toimi ja mikä ei on äärimmäiseen tärkeää kuntoutumisen onnistumisen kannalta.
 • Muiden ammattilaisten tuottama tieto asiakkaasta – konsultoimme tarvittaessa eri alojen ammattilaisia
 • Elämäntilanne ja voimavarojen arviointi – sillä, kuinka paljon sinulla on aikaa tai resursseja keskittyä kuntoutumiseen on merkitystä. Kuntoutuksen sisältö täytyy olla mielekästä ja mielellään arkea tukevaa. 

Fysioterapia hinta

Fysioterapian hinta on 80 € / tunti + alv 0 %.  Fysioterapia onnistuu meillä kertaluontoisena ohjauksena tai pidempikestoisena projektina kuukausiveloituksella. Kuukausiveloituksen hinta sijoittuu 80 € – 320 € riippuen tapaamisten määrästä.  Hintaan kuuluu Treenataanko applikaatio, jonka avulla voit olla yhteydessä harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi applikaation avulla pystyt seuraamaan kehitystäsi ja saamaan videolliset ohjeet sinun itsesi tekemänä ja fysioterapeutin kertomana. Tämä tukee kuntouttavien liikkeiden muistamista ja lisää harjoittelun turvallisuutta huomattavasti.

Ota yhteyttä

treenataanko@gmail.com

0403503361