MIKSI PALKATA PERSONAL TRAINER?

MIKSI PALKATA PERSONAL TRAINER?

Miksi palkata personal trainer oman hyvinvoinnin tueksi?

Personal training asiakkaiden yleisimpiä ongelmia valmennuksen alussa ovat mm. seuraavat:

  • Väsymys ja saamattomuus
  • Ylipaino ja lihavuus
  • Liiallinen stressi ja voimattomuuden tunne
  • Heikko unen laatu
  • Liikkumattomuus ja epäterveelliset ruokailutottumukset.

Nämä ongelmat herättävät asiakkaissa usein erilaisia tunteita. Päälimmäisenä on kuitenkin halu muuttaa oma elämän kulku positiivisempaan ja energisempään suuntaan. Personal trainerin palkkaaminen tuntuukin usein kuin uudelta alulta kohti sellaista elämää, jota oikeasti haluaa ja himoitsee elää. Personal trainer voikin olla elämäntapamuutoksessa loistava partneri, joka opastaa ja auttaa käytännön asioissa, kuten esimerkiksi liikunnan ja ruokavalion toteutuksessa, jotta sinä asiakkaana voit keskittyä täysillä omien ajatusten ja tapojen muuttamiseen elämäntapamuutosta tukevaksi.

Personal trainingin tavoitteena on löytää näihin ongelmakohtiin ratkaisuja, joiden keskiössä on valmennettava ja hänen toiveensa. Suurimman muutoksen täytyy kuitenkin tapahtua korvien välissä, sillä se loppujen lopuksi määrittää sen, mitä lautaselleen laittaa tai miten vapaa-aikaansa viettää. Sanonta ” ihminen on sitä, mitä hän ajattelee ” kuvaa täydellisesti ihmisen koko olemuksen. Omien ajatusten voimalla ihminen joko luo tai tuhoaa itse itsensä. Esimerkiksi pelkän ruokavalion muuttaminen ei muuta sellaista ihmistä, joka ei muuta ajatuksiaan. Todennäköisesti vanhat huonot tavat ja mieliteot seuraavat jatkuvasti mukana ja odottavat taustalla, kunnes otollinen hetki, kuten stressaava elämäntilanne ajaa taas niiden pariin. Ammattitaitoinen valmentaja ymmärtää tämän ja osaa antaa myös tähän uutta näkökulmaa. TUTUSTU TREENATAANKO PERSONAL TRAINEREIHIN TÄÄLTÄ!

Elämäntapamuutos personal trainerin avulla

miten sinä hyödyt personal trainerin palkkaamisesta?

Jokainen arvostaa valmennuksessa eri asioita. Tässä on muutamia yleisimpiä asioita, joita asiakkaamme ovat meille maininneet:

Harjoittelun mielekkyys ja monipuolisuus lisääntyy

Aloittelijalle, joka ei ole vuosikausiin liikkunut, harjoittelun mielekkyys ja positiiviset kokemukset liikunnasta ovat avain asemassa. PT:n tärkein rooli on palautumisen varmistaminen ja mahdollisten rasitusvammojen ehkäisy. Kaikista parhain tapa ehkäistä rasitusvammoja on monipuolinen harjoittelu, joka kehittää kropassa erilaisia ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, voimaa ja kestävyyttä.

Aktiiviliikkujalle harjoittelun monipuolistaminen ja palautumisen optimointi takaa parempia tuloksia. Kuntoilijoiden kanssa PT:n tärkein rooli on toimia valmentajana, joka varmistaa harjoittelun ”punaisen langan”. Joissakin tapauksissa personal trainerin tärkein tehtävä on toimia jarruna, joka muistuttaa eri tehoisten harjoitusten ja palautumisen merkityksestä fyysisen kunnon kehitykselle. 

Lue lisää meidän valmennukseen hakeutuvista asiakkaista sekä siitä, miten personal training heidän tavoitteitaan palvelee.  

Motivaation löytäminen säännölliseen liikuntaan

Motivaatio on asia, joka syttyy nopeasti ja ikävä kyllä usein myös hiipuu nopeasti. Hyvin usein aloittelijoilla on jo useampi epäonnistunut yritys plakkarissa ennen personal trainerin palkkaamista. Personal trainerin ajatellaan usein olevan se viimeinen oljenkorsi, jonka avulla säännöllinen liikunta saadaan tavaksi. Joko menneet yritykset ovat olleet liian suorituskeskeisiä, vaikeasti omaan arkeen sovitettavia tai vaativia, minkä vuoksi liikunnasta ei ole muodostunut toivottua elämäntapaa. 

Tässä kohtaa PT:n tärkein rooli on varmistaa liikunnan elämyksellisyys. Jokaisen liikuntakerran jälkeen pitäisi olla tuplasti parempi olo, kuin ennen liikuntaa. Liikuntasuoritusta seuraavana päivänä lihakset saavat olla makean kipeät, mutta eivät maantiejyrän alle jääneen tuntuiset. Tämä on mahdollista silloin, kun liikunta ja palautuminen suhteutetaan sen hetkiseen kuntoon nähden järkevälle tasolle. 

fysioterapia

Harjoittelun turvallisuus ja vammojen välttäminen

Erityisesti aloittelijoilla huoli siitä, että tekee liikkeet väärin ja satuttaa itsensä on suuri. Muita huolenaiheita saattavat olla oma kyvykkyys suorittaa valmentajan suunnittelemia liikkeitä ja tyhmältä näyttäminen sekä valmentajan että muiden kuntoilijoiden edessä. Näistä lähtökohdista oman personal trainerin palkkaaminen ja liikunnan aloittaminen ovat todella suuria harppauksia eteenpäin. Me ammattilaisina ymmärrämme, että tämä vaatii asiakkaalta todella suurta rohkeutta ja luottamusta meitä kohtaan. 

PT:n tehtävä on yhteistyössä sinun kanssasi suunnitella sinulle sellaisia liikuntakokonaisuuksia, jotka sinä pystyt tekemään hyvällä tekniikalla ja kuntoa kehittävästi jo nyt. Tärkeää on painottaa sitä, mitä jo nyt osaat ja pikkuhiljaa kun voima, itsevarmuus ja kunto kasvavat, kokeilla jotakin yhden pykälän haastavampaa. 

Vammojen ja sairauksien huomioiminen harjoittelussa

Mikäli sinulla on rasitusvammoja tai muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia, niin sinun kannattaa valita valmentajaksesi korkeakoulutettu personal trainer, jolla on taustalla fysioterapeutin pätevyys. Tämä takaa sen, että saat osakseksi valmennusta, joka parhaassa tapauksessa kuntouttaa ja vahvistaa sinua kohti parempaa toimintakykyä ja terveyttä. 

Ammattitaitoisen valmentajan tehtävä on tässä kohtaa tarkistaa viimeisin tutkimusnäyttö kyseisen vamma-alueen kuntoutuksesta, mahdolliset fysioterapiasuositukset sekä mahdolliset lääkäriltä saadut lausunnot. Tämän taustatyön myötä sinun on mahdollista saada yksilöllistä ja viimeisimpään tieteelliseen näyttöön pohjautuvaa valmennusta. 

Positiivinen tilivelvollisuus

Joitakin asiakkaita jo pelkkä treenien merkitseminen valmennusapplikaatioon motivoi suunnattomasti. Kun tähän lisätään säännöllinen yhteydenpito ja seuranta, niin saadaan aikaan positiivinen motivoiva tilivelvollisuus, minkä vuoksi treenejä ei ainakaan hetkellisen laiskuuden vuoksi halua jättää tekemättä.

Ajatus jokaisen valmennussuhteen takana on kuitenkin tehdä itsestämme tarpeettomia ja kaikista suurimmassa osassa tässä on asiakkaan ajatusprosessien muutoksen tukeminen. Millä tavalla omien ajatusprosessien olisi tärkeää muuttua, jotta esimerkiksi stressaavassa elämäntilanteessa oman hyvinvoinnin asettaminen tärkeyslistan häntäpäähän ei enää tuntuisi houkuttelevalta? Terveelliset elämäntavat ovat tärkeä osa ihan jokaista elämäntilannetta ja jokaisella meillä on oikeus voida hyvin ja tehdä asioita oman hyvinvointimme eteen. Joskus sille on aikaa enemmän ja joksus vähemmän ja se on ok. Joustavuus ja uusien ratkaisujen löytäminen kulloiseenkin elämäntilanteeseen on terveellisten elämäntapojen haalimisen edellytys.

Tutustu personal training starttipakettiimme täältä.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.