fbpx
Sohvalta lenkkipoluille online

Sohvalta lenkkipoluille online

SOHVALTA LENKKIPOLUILLE – ALOITTELIJOIDEN 8 VIIKON JUOKSUOHJELMA

” Olen rapakunnossa. Nyt kevään tullen olen ajatellut lenkkeilyn aloittamista hiljalleen. Kysyisin, että sopiiko tämän juoksun aloittamiseen ylipainoisena?” 

Tässä aloittelijoiden juoksuohjelmassa harjoittelu aloitetaan hyvin maltillisesti. Ensimmäisten neljän viikon aikana hölkkäily aloitetaan muutaman minuutin mittaisista pyrähdyksistä, jotka saa tehdä omaan tahtiin. Näin hengästys ja rasitus mm. nivelille ei ehdi kivuta niin korkealle, etteikö harjoitusta jaksaisi viedä loppuun asti. Ohjelma siis sopii loistavasti juoksun aloittamiseen ylipainoisena.

” Juoksukuntoni on todella surkea. Olen miettinyt hölkkäilyn aloittamista jollakin juoksuohjelmalla, mutta kaipaisin lisäksi ohjausta. Ollaanko tässä ihan oman onnen nojassa, vai saako ohjausta jos esim. penikat alkaa vaivaamaan? ”

Juoksuohjelman aikana on mahdollista kysyä tarkentavia ohjeita valmentajalta. Kun olet ostanut tuotteen verkkokaupasta, valmentaja ottaa sinuun 24h sisällä yhteyttä ja lähettää sinulle treeniapplikaation latauslinkin. Kun olet ladannut applikaation ja täyttänyt esitietolomakkeen, valmentaja lisää sinut osallistujaksi online valmennukseen. Applikaation avulla voit olla valmentajaasi yhteydessä viestein tai tilanteen niin vaatiessa videopuhelun avulla. Videokeskusteluihin varaatte valmentajan kanssa ajan erikseen. Online valmentajana toimii fysioterapeutti personal trainer Jonna Pitkänen.

” Kerrotaanko tässä juoksuohjelmassa mitä ja milloin pitää tehdä? ”

Ehdottomasti. Applikaatiossa on treenikalenteri, jossa näet kaikki harjoitteet. Lisäksi saat päivän harjoituksista herätteet puhelimeen. Juoksut on ohjelmoitu niin, että sinun ei tarvitse kytätä sekuntikelloa tai ladata erillistä intervalliajastinta. Kaikista alkulämittelyistä, jäähdyttelyistä ja lihaskuntoliikkeistä on ohjatut liikevideot.

sohvalta lenkkipoluille sohvaperunan juoksukoulu

ALOITTELIJAN JUOKSUOHJELMA – JUOKSUN ALOITTAMINEN FYSIOTERAPEUTIN OHJAUKSESSA

Liikunnan aloittaminen voi tuntua työläältä ja vastenmieliseltä ajatukselta, jos ei ole koskaan kauheasti liikkunut, tai liikuntatauko on venynyt pitkäksi.

Monesti käy niin, että alussa mennään innostuneina aivan liian kovaa ja sen jälkeen kävelemään ei pysty viikkoon ja yöksi pitää ottaa särkylääkettä, kun muuten ei saa lihaskivuilta nukutuksi. Tai sitten pusketaan kaksi viikkoa sisulla läpi, kunnes kolottavat sääret, kipeytynyt polvi tai alaselän kivut pysäyttävät liikuntaharrastuksen viikoiksi ja sen jälkeen onkin loma ja sitten kiireinen syksy ja, ja ja….Kuulostaako tutulta?

Kun liikunnasta suunnitellaan osaa koko loppuelämäksi,  on äärimmäisen tärkeää muistaa kärsivällisyys liikkeelle lähdössä. Liikunnan täytyy tuntua hyvältä sekä liikunnan aikana että liikunnan jälkeen. Lue lisää juoksun aloittamisesta aihetta käsittelevästä blogikirjoituksestamme – juoksun aloittaminen.

Tämä aloittelijoiden juoksuohjelma valmentaa sinut täysin nollasta siihen pisteeseen, että pystyt hölkötellä n. 20 minuuttia täysijaksoisesti. Ollaan rehellisiä – vauhti ei ehkä päätä huimaa, mutta ehdottomasti tulet pystymään siihen. Toisin sanoen saat siis peruskuntosi takaisin, mikä helpottaa huomattavasti muiden liikuntamuotojen harrastamista jatkossa. Onko unelmanasi esimerkiksi patikointireissu? Tai kaupunkiloma, jossa pitäisi jaksaa kävellä tuntikausia? Hyvä peruskunto auttaa sinua saavuttavaan nämä unelmat!

Terveysliikunta osaksi arkea

MITEN SINÄ HYÖDYT TÄSTÄ ALOITTELIJOIDEN JUOKSUOHJELMASTA?

  • Tiedät miten, miten paljon ja milloin treenata.
  • Saat fysioterapeutin suunnitteleman juoksuohjelman oheisharjoitteluineen, jonka avulla samalla huollat ja voimistat lihaksiasi samalla kun kohennat juoksukuntoa.
  • Aloitat lenkkeilyn lempeästi ja fiksusti, jotta kroppasi ehtii palautua.
  • Kuntosi kasvaa nousujohteisesti varmemmin, kun seuraat ammattilaisen laatimaa ohjelmaa.
  • Saat juoksun aloittamiseen tukea etänä juoksuharjoitteluun perehtyneeltä fysioterapeutilta.

MITÄ KAIKKEA TÄHÄN ALOITTELIJOIDEN JUOKSUOHJELMAAN KUULUU?

Valmennus toteutetaan 100% etänä valmmennusapplikaation avulla, josta löydät:

  • Juoksukalenterin koko 8 viikolle
  • Videolliset ohjeet juoksua tukevaan lihaskuntoharjoitteluun kotona tai ulkona
  • Videolliset ohjeet juoksua tukevaan kehonhuoltoharjoitteluun
  • Videolliset ohjeet rasitusvammoja ennaltaehkäisevään alkulämmittelyyn
  • Applikaation sisäisen messengerin, jolla voit olla yhteydessä fysioterapeutti personal trainer valmentajaasi

MILLOIN TÄHÄN VOI OSALLISTUA?

Voit osallistua juoksukouluun milloin vain ja missä vain. Osta tuote verkkokaupasta ja valmentaja ottaa sinuun yhteyttä vuorokauden sisällä. Juoksuohjelma ja applikaatio pysyvät käytössäsi yhteensä 3 kk ajan. Voit myös jättää soittopyynnön valmentajallesi ennen ostopäätöstä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Kuinka paljon sinuun pidetään yhteyttä?

Voit olla valmentajaan yhteydessä aina kun sinulla on kysymyksiä valmennukseen liittyen. Valmentaja vastaa sinulle 2 vrk kuluessa.

HINTA JA MAKSUTAVAT

39 €

Smartum mobiili ja saldo.
Edenred mobiili
Epassi mobiili

tai osta tuote verkkokaupasta!